Tar du turen fra Holmsbu, noen kilometer langs veien mot Tofte, har du sjansen til å handle på Grønnsletta gård. På veien dit legger du merke til sauer og lam som beiter langs veien – alle hører til gården i svingen litt lenger opp.
På gården bor det også griser etter låvegris-konseptet. Det vil si, de bor på låven når sauene er på beitet. De går på talle og spiser norskprodusert kraftfôr, gress og nedfallsfrukt. Når grisene er store nok, blir de en del av vareutvalget i gårdsbutikken; være seg pølser så vel som kjøtt.


Grønnsletta er ikke en besøksgård, men gårdsbutikk med et stort utvalg. Alt av kjøtt og egg kommer fra dyrene på gården. I sesong kan kundene bestille hele og halve dyr (gris/lam), men også en rekke ferdige produkter. Ettersom bonden er østerriksk, er det flere spesialiteter fra hans hjemland, som spekemat og Fleischkäse (også kjent som Leberkäse), en østerriksk variant av kjøttpudding laget med eller uten ost.
Du finner også et rikt utvalg av gårdens prisbelønte pølser. To år på rad har gårdens pølser vunnet priser i NM for kjøttprodukter – i 2024 både gull, sølv og bronse.



For de strikkeglade har de et stort utvalg av garn fra egne sauer, både i natur- og plantefarger. I butikken tilbyr de også skinn og tova pledd fra egne dyr, safter, geleer og syltetøy og noen produkter fra andre produsenter, som honning og økologisk kosmetikk.
Eierne, Heidi og Ekke, overtok gården i 2007. De har solid faglig bakgrunn for det de har valgt å drive med: Ekke er saueklipper og pølsemaker fra Østerrike, Heidi er veterinær.
På deres egne nettsider (link til https://www.gronnsletta.no/) finnes detaljert informasjon om produktene og en nettbutikk. De selger også gjennom Rekoringen i nærliggende kommuner.
Gårdsutsalget er selvbetjent med betaling via vipps eller bankkort, og åpent hver dag hele året fra kl. 9-21.


