Helga Samset

kulturkapellet – Jobs bok

kulturkapellet – Jobs bok

Jobs bok – et spørsmål om rettferdighet. med Helga Samset og Terje Stordalen.

Jobs bok handler om den gudfryktige mannen Job, som rammes av ulykker og mister alt han eier – til tross for at han lever et rettferdig liv. Hvorfor lar Gud onde hendelser ramme gode mennesker?

Helga Samset formidler bokens poetiske kraft, mens professor Terje Stordalen og Frank Tangen samtaler om bokens innhold og virkningshistorie.
Hvordan kan Jobs bok gi mening når vi snakker om rettferdighet i vår tid?
Billettkjøp (kr. 100,- / under 23 år gratis) på Tikkio.


Full beskrivelse:

Forestilling med forteller Helga Samset og professor Terje Stordalen

Jobs bok i Det gamle testamente er for mange et mysterium. Den handler om den gudfryktige mannen Job, som rammes av ulykker og mister alt han eier – til tross for at han lever et rettferdig liv. Hvorfor lar Gud onde hendelser ramme gode mennesker?

I forestillingen «Jobs bok – et spørsmål om rettferdighet» formidler forteller Helga Samset bokens poetiske kraft, mens professor Terje Stordalen og Frank Tangen samtaler om bokens innhold og virkningshistorie. Hvordan kan Jobs bok gi mening når vi snakker om rettferdighet i vår tid?

Helga Samset var den første fortelleren som fikk statens kunstnerstipend. Hun arbeider mye for Den kulturelle skolesekken med forestillinger for barn, men har også en rekke forestillinger med tema fra Bibelen.
Terje Stordalen har doktorgrad i teologi, og arbeider som professor i Det testamente ved Universitetet i Oslo. Han forsker blant annet på antikk hebraisk og vestasiatisk visdomslitteratur, med et fokus på Jobs bok.

Tid
Kl. 15.00

Dato:
Søndag 23. juni 2024

aktuelt

Facebook
Twitter
E-post
Print

kulturkapellet – Jobs bok har ingen nettsider.
Ta kontakt via telefon, e-post eller sosial medier.