Hurum historielag – Årbok for Hurum

 In ARKIV

Tirsdag 26. november – kl. 18.00 blir det lansering av 2019-utgaven av «Årbok for Hurum» på Tofte Ungdomskole.
Her deltar Randi Maakestad og Monica Vee Bratlie – Hurums første kvinnelige ordfører og kommunens siste ordfører.
Målfrid Ravnåsen Vangen gir et foredrag om kunstneren Oluf Wold Torne.

Klikk på «Les mer» for full presentasjon.

Presentasjon

Hurum historielag utgir hvert år en bok med artikler fra Hurums historie. I år har boka to kapitler fra Holmsbu. Kunstneren Oluf Wold Thorne oppdaget Holmsbu i 1911 og ble grunnleggeren av en kunstnerkoloni som preget området i 50 år – hans barnebarn Cecilia Wahl forteller. For Anne Cath Vestly (født Schulerud) var Holmsbu selve barndomsparadiset. Årboka gjengir hennes fortelling om reisen med båt fra Oslo til Holmsbu – der hun omsider kan åpne porten til Schulerudgården.
Ellers er innholdet i årets bok preget av at det er siste utgave mens Hurum fortsatt er egen kommune.

Vi presenterer noen sentrale fortellinger fra Hurum kommunes politiske historie fra vi fikk lokalt selvstyre i 1837 fram til i dag. Hvordan var det for eksempel å være kommunens første ordfører og krangle med sognepresten? Å være den første kvinnelige ordføreren? Eller for den saks skyld å være den aller første huring? Vi forteller også historien bak navnet «Hurum», forteller Frank Tangen, som er redaktør for boka.
Årets bok lanseres på Tofte ungdomsskole tirsdag 26. november kl. 18. Her deltar Randi Maakestad, Hurums første kvinnelige ordfører, i en samtale med Monica Vee Bratlie – kommunens siste ordfører. Sammen med Frank Tangen vil de snakke om de viktigste begivenhetene i Hurums nyere politiske historie.

Målfrid Ravnåsen Vangen holder foredrag om Oluf Wold Torne. Hun har skrevet boken «Innseilingen til de lykkelige øyer» – om kunstnerkoloniens historie.
Lanseringsmøtet er åpent for alle.

Og naturligvis selges boka også i Holmsbu Handel

 

Årbok for Hurum 2019

 

På forsiden av Årbok for Hurum 2019 firer ordfører Monica Vee Bratlie kommuneflagget ved det gamle kommunehuset på Klokkarstua.

BDhuset - Runar LarsenVelfest 2020