SOMMER

STÅ OPP TIDLIG!

Grytidlig om morgenen dufter det nybakte rundstykker på torvet.

GO WILD!

Det vokser villkaprifol langs hele veien mellom Holmsbu og Rødtangen. Gå deg en tur og pust dypt inn.

RO!

Siste helg i juli kan du kappro fra Verket til Holmsbu i den årlige rokonkurransen. Og kommer du først i mål vinner du selveste Ole Prambyggers vandrepokal.

LEI ET SKJÆR!

Rett utenfor Holmsbu ligger den lille holmen Bakkeskjær, som opprinnelig huset en gammel fiskebu. Nå er bua nyrestaurert med seks sengeplasser og tilhørende robåt. Du kan leie hele holmen for en billig penge gjennom Oslofjorden Friluftsråd (kontakt turistkontoret for mer info).

SPILL FOTBALL!

Fotballens Dag på Sletta er en gjenganger: få på deg trøya og vis hva du er god for.

SPIS!

Deilig, stenovnsbakt pizza på Holmsbu Badehotell, det legendariske rekesmørbrødet på Café Juno, nydelig Hjorteburger på Schulestedet, italiensk is på Bryggekjøkkenet, ferske reker på bryggekanten, verdens største kesambolle på Sand gård, smørbrød med fiskekake fra Krabba kiosk. Du rekker hele runden i løpet av en sommer. Og når høsten kommer er du garantert mett.

PROMENÈR

langs havnepromenaden i Holmsbu Havn. Drammensfjordens flotteste havn byr på blomsterprakt, roseduft og benker langs hele brygga, grillplass med utsikt og gjesteplass til mange båter.

LEI EN EL-SYKKEL

på turistkontoret og følg en av de merkede sykkelrutene i området. Eller vær en rebell: sykle der du vil- uten el!

SOMMERSHOPPING

i byen, besøk Bea og Storgaten Liten.

STÅ OPP SENT!

Livet er jo egentlig for kort til å drive og stå opp tidlig.

LØP SÅ FORT DU KAN!

Hver sommer arrangeres terrengløpet Rødtangen Rundt og løypa går gjennom vakkert kystlandskap og fint skogsterreng. Heia den som vinner, buksa full av pinner?

GÅ PÅ KONSERT!

Få med deg det brede programmet på Privaten, konserter på Holmsbu Badehotell, og kirkekonsertene i Holmsbu kirke.

SEIL REGATTA!

Breiangen Rundt er for seilere på alle nivåer og går av stabelen i juni hvert år- i fjordbassenget mellom Hurum, Horten og Holmestrand.

BO I TELT!

På Knatvoldstranda camping kan du campe i fantastiske omgivelser, rett ved sandstranden og med formidabel utsikt! Kjøp en is i den lille butikken i strandkanten eller lei en av de fine hyttene med utsikt helt til verdens ende!

DYPP TÆRNE

i Støa, ved det lille kunstgalleriet i vannkanten. Her nede holdt i sin tid kunstnerne til og det gjør de fortsatt. Stikk innom for å se hva lokale kunstere og musikere stiller ut og viser fram.

FØLG ET SMÅTRÅKK

og lytt til historier om Holmsbu og Støa. Scann QR-koder med mobilen din eller lån en MP3-spiller på turistkontoret.

ELLER

se hva som skjer hvis du ligger helt stille veldig lenge. På en strand, i en hengekøye eller på et varmt svaberg