Holmsbu kirke – Kunstkonsert (5/5)

 In ARKIV

Søndag 28. august inviterer Kirken i Hurum til årets femte Kunstkonsert, med pianist Jie Zhang og fiolinist Catharina Chen i samspill med kunstomviser Frank Tangen som viser frem kunsten i kirken.

Tid: kl. 15.00 (dørene åpner kl. 14.00)
Kjøp billetter på Tikkio.

Klikk på «Les mer» for presentasjon.

Presentasjon

Jie Zhang er en norsk-kinesisk pianist med utdannelse fra Shanghai Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Hun fullførte sin mastergrad i 2011 med Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere.

Jie Zhang har vunnet flere priser, bl.a. Grieg International Piano Competition i Oslo, Prinsesse Astrids musikkpris og Eva Knardahls talentpris. Jie Zhang opptrer gjerne som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har vært solist med flere symfoniorkestre i Norge, og deltatt på ulike musikkfestivaler.

Jie Zhangs karriere er variert, og spenner fra konsert på høyfjellsscenen «Ved Rondane» ved Rondablikk for over 3000 publikummere, til skolekonsert – turné for barn og ungdom.

Catharina Chen er en norsk fiolinist. Hun regnes som en av de mest lovende unge, norske utøvere innen klassisk musikk.
Hun har vært solist med alle de store norske orkestrene, samt orkestre i både Kina og USA. Hun er, som en av tidenes yngste, 1. konsertmester ved Den Norske Opera & Ballett. Catharina er utdannet ved Barrat Due Musikkinstitutt, Southern Methodist University i Dallas og Temple University i Philadelphia.

Som fiolinist har hun mottatt en rekke priser, som 1. pris i flere norske fiolinkonkurranser, Norsk Musikkforlags ærespris, Karolineprisen, og i 2004 mottok hun, som Norges yngste musiker, den prestisjefylte Oslo bys kunstnerpris. Hun mottok også hovedprisen, samt prisen for beste kunstneriske fremførelse under den tredje internasjonale Gnessin-konkurranser for fiolinister i Moskva, og 2. pris under Jeunesse Musicale International Violin Competition i Bucharest, Romania.
I sesongen 2011-2012 ble hun valgt ut til «New Masters On Tour» i Nederland.

Med sine kinesiske røtter, har Catharina jobbet aktivt med å kombinere norsk og kinesisk musikk. I 2007 turnerte hun Kina med program av Grieg, og hun urfremførte også Martin Rombergs The Moon under Expo 2010 i Shanghai.

Frank Tangen skal denne søndagen fortelle om Anita Greve.
Hun var den store koloristen som dekorerte nedre del av prekestolen, noe som nesten ingen legger merke til. Bak dette ligger en historie vi lover du blir beveget av.

Kirken åpner klokken 14.00, med konsertstart klokken 15.00

 

Jøran Juveli MarstranderArvid Haugaard og Rune Jahnsen