Holmsbu kirke – Kunstkonsert (1/5)

 In ARKIV

Søndag 10. juli inviterer Kirken i Hurum til årets første Kunstkonsert, med Saksofonist og operasanger Håkon Kornstad i samspill med kunstomviser Frank Tangen.

Tid: kl. 15.00 (dørene åpner kl. 14.00)
Billetter kr. 150,- kjøpes på Tikkio.

Klikk på «Les mer» for presentasjon.

Presentasjon

(hentet fra Facebook-arrangementet)

Håkon Kornstad har lenge vært en av landets fremste jazzmusikere og bejublet for sin unike saxofonlyd av jazzanmeldere verden over. Han har gitt oss sjanger-definerende album med band som Wibutee, sammen med Bugge Wesseltoft, med sin egen Kornstad Trio, eller i duosamarbeid med Håvard Wiik eller Ingebrigt Håker Flaten. Siden 2007 har han gitt ut flere soloalbum med improvisasjoner for saxofon, og har høstet lovord i The New York Times og The Guardian. I 2009 fant Håkon Kornstad ut at han ville lære å synge opera, med studier ved Operahøgskolen i Oslo og engasjementer som sanger. Nå kombinerer han, antagelig som eneste mann i verden, sin jazzsaxofon med oppdrag som klassisk tenor. Han har gitt ut flere album der opera-arier og jazz-improvisasjoner løper hånd i hånd på en helt unik måte, og den varme tenorsaksofonen får tonefølge av en varm tenorstemme.

Håkon spilte i Kunstnerkirken høsten 2021 under Kulturnatt og uttrykket hans kler virkelig kirkens atmosfære.

Frank Tangen er en erfaren og mye brukt foredragsholder som etter hvert har blitt en ekspert på kunstnerkolonien som ble etablert i Holmsbu i 1911. Han besitter stor kunnskap om historien bak alle bildene i kirken, og er en mester i å formidle det.

Håkon Kornstad og Frank Tangen skal i samarbeid presentere en unik kunstforestilling.

I år vil hver kunstforestilling ta utgangspunkt i historien til èn av kunstnerne som har utsmykket kirken.

10. juli: Alberto Rosati, den italienske kunstneren som laget den helt spesielle døpefonten i fajanse. Dette blir fortellingen om et kunstnerliv og en kunstnerfamilie, deres dramatiske år under 2.verdenskrig i Italia og reisen til Holmsbu. Hit kom de som fremmede fugler, bygget rede og fikk et varmt forhold til lokalbefolkningen. Det er også historien om møtet mellom to ulike kulturer, og om kunstneren som ble tatt av depresjon og hjemlengsel da arbeidet med døpefonten var fullført.

Kystsamlingen i HolmsbuFotballens dag