Holmsbu kirke – Kulturnatt

 In ARKIV

Lørdag 25. september arrangeres Asker Kulturnatt, og som en del av programmet blir det konsert med Jie Zhang og Håkon Kornstad i Holmsbu kirke.

Start kl. 23.00 (dørene åpner kl. 22.00)

Billetter kr. 100,- kjøpes HER.

Klikk på «Les mer» for detaljer.

Presentasjon

Jie Zhang er en norsk-kinesisk pianist med utdannelse fra Shanghai Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Hamburg.

Hun fullførte sin mastergrad i 2011 med Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere.
Jie Zhang har vunnet flere priser, bl.a. Grieg International Piano Competition i Oslo, Prinsesse Astrids musikkpris og Eva Knardahls talentpris.
Jie Zhang opptrer gjerne som solist, kammermusiker og akkompagnatør.
Hun har vært solist med flere symfoniorkestre i Norge, og deltatt på ulike musikkfestivaler.

Jie Zhangs karriere er variert, og spenner fra konsert på høyfjellsscenen «Ved Rondane» ved Rondablikk for over 3000 publikummere, til skolekonsert – turné for barn og ungdom.

Håkon Kornstad har lenge vært en av landets fremste jazzmusikere, bejublet for sin unike saxofonlyd av jazzanmeldere verden over.

Han har gitt oss sjanger-definerende album med band som Wibutee, sammen med Bugge Wesseltoft, med sin egen Kornstad Trio, eller i duosamarbeid med Håvard Wiik eller Ingebrigt Håker Flaten.
Siden 2007 har han gitt ut flere soloalbum med improvisasjoner for saxofon, og har høstet lovord i The New York Times og The Guardian.
I 2009 fant Håkon Kornstad ut at han ville lære å synge opera, med studier ved Operahøgskolen i Oslo og engasjementer som sanger.

Nå kombinerer han, antagelig som eneste mann i verden, sin jazzsaxofon med oppdrag som klassisk tenor.
Han har gitt ut flere album der opera-arier og jazz-improvisasjoner løper hånd i hånd på en helt unik måte, og den varme tenorsaksofonen får tonefølge av en varm tenorstemme.

Disse to vil sammen skape en magisk stemning i en dempet kirke.

 

Måkejenta - Kunstlotteri