Holmsbu Billedgalleri

En entusiastisk professor i atomfysikk, en arkitekt og et knippe lokale fiskere gikk for over førti år siden sammen om å reise en borg i skogen til minne om Henrik Sørensen og Holmsbukolonien.

Adresse: Støa, 3484 Holmsbu
Telefon: 32 79 35 48
E-post: apip@drammens.museum.no
Internett: www.holmsbubilledgalleri.no
Nyttig lenke: Drammens Museum
Følg oss på: Facebook

Fiskerne hadde liten erfaring med bygningsarbeid, men de fikk god veileding og støtte fra arkitekt Bjart Mohr og sønnen til Henrik Sørensen, Sven Oluf Sørensen. De brukte hver ledige stund i trollskogen.
Den røde Hurumgranitten ble tatt rett ut av byggomten og steinene ble sortert og stablet med håndkraft. I dag rommer Holmsbu Billedgalleri en fast samling av Oluf Wold Torne, Thorvald Erichsen og Henrik Sørensen og bygningen er prisbelønnet og fredet av Riksantikvaren.

Det er lagt stor vekt på å innpasse bygningen i det særpregete terrenget og vegetasjonen. Skogen er urørt og bygningen er kledd med rød Hurumgranitt, tatt ut fra selve byggetomten som delvis var en dyp ur. Stien opp til galleriet går gjennom den tette skogen og gir en stemningsfull introduksjon til galleriet som slutter seg til klippeformasjonene lengst oppe.

Billedgalleriet er oppdelt i fire kubistiske volumer som hver inneholder en avdeling av samlingene. Hovedsalen er sluttete rom med overlys. I hjørnesalen er den ene veggen i glass og vi kan se inn i et annet rom: et naturrom. Galleribesøket med omvisning er en spesiell opplevelse.

(Alle bilder av: Jim Benhston)

 

Åpningstider (2020):

20. juni til 16. august: alle dager kl. 12.00 – 16.00
17. august og ut september: lørdag/søndag kl. 12.00 – 16.00

I tillegg holder galleriet åpent i perioden 10. – 25. oktober,
i forbindelse med årets utgave av Kunst rett vest.
Tidene er da lørdag/søndag kl. 13.00 – 16.00
(det er også mulig å avtale lukket omvisning i samme periode)

 

Priser (2020):

Voksne: kr 100,-
Honnør: kr 50,-
Barn under 16 år: gratis
Grupperabatt (minst 15 stk.): kr 50,-
Omvisning (etter 1. september, lukket gruppe, maks 50 personer): kr 750,-

 

 

Holmsbu Badehotell