Holm Gård

 In ATTRAKSJONER OG AKTIVITETER

Gården er en av Hurums eldste, og ligger høyt og fritt med utsikt over Drammensfjorden. Holm har vært – og er fortsatt – en stor gård med et rikt jordbruk og en sentral plass i lokalmiljøet.

Adresse: Aas Gårds vei 2, 3484 Holmsbu
Telefon:
Mobil: 913 14 765
E-post: kristin@holmgard.no
Internett: www.holmgard.no
Følg oss på: Facebook

 

Holm gård har ikke bare gitt tomt til kirke og kirkegård. Gården med røtter fra vikingtiden har også gitt sitt navn til Holmsbu. Holms buer nede ved vannet er i dag blitt til livlige Holmsbu og Holm gård på toppen har utviklet seg til en viktig kulturarena med teateroppsetninger, konserter og kunstutstillinger.

Hver sommer fylles tunet med hundrevis av mennesker til årets sommerkonsert og kjøkkenet har blitt omtalt som Norges hyggeligste backstage. Innendørs finnes flere minner fra tidligere tider, blant annet en rikt utskåret eikedør fra 1700-tallet som er fredet av Riksantikvaren. Det gir et spennende utgangspunkt for å utvikle en litt utradisjonell kulturarena.

 

Utekonsert på tunet:

På Holm Gård er vi opptatt av å legge til rette for mange ulike kunstneriske uttrykk. Tradisjonsrike omgivelser gir en ekstra dimensjon i formidling av både tekst og musikk, og vi får hyggelige tilbakemeldinger både fra utøvere og publikum. Vi inviterer gjerne små og store kunstnere på besøk og har arrangert både barneteater og rockekonserter. I låven er det innredet et teatersal og i stabburet er det galleri. Her kan vi også ha møter, intimkonserter og selskaper. Målet er en bred og variert kulturmeny som skal inspirere og overraske våre gjester.

 

Ustillinger i stabburet:


Hver sommer kan du finne en spennende kunstutstilling på stabburet.
Se hjemmesiden for mer informasjon.

 

Marked i stabburet:

I blant arrangerer vi også marked med salg av forskjellige og varierte artikler.

 

Utleie av stabburet:

Vi tar imot på en gjestfri måte og kan tilby en fin ramme rundt ditt møte, arbeidsøkt, selskap eller lignende. Vi har kapasitet til å ta imot fra 2 til 40 personer hele året.
I sommerhalvåret opp til 150 personer.
Trivelig inne- og utemiljø gir en god atmosfære for deg som besøkende.

 

Teater på låven:

Stort sett hvert år har vi gleden av arrangere en eller flere teater-forestillinger på låven, med eller uten musikalske innslag.

 

En historiefortelling til vakre toner:

Kristin Blichfeldt, som er eier og driver av gården forteller historien og Berit Meland, som er frilans sanger og sangpedagog synger vakre sanger. Sammen tilbyr vi en forteller konsert til små og store grupper. Gruppen får en varm mottagelse på tunet med sang og går deretter inn på stabburet eller låven, avhengig av antallet. Her kan de få en varm eller kald drikke og får så overvære historiefortelling til vakre toner. Ved spesielle ønsker kan vi vise rundt på gården og de kan eventuelt få se den fredede eikedøren i hovedbygningen. For bestilling, ta kontakt.

 

 

Holmsbu Billedgalleri