BDhuset – Chapters

BDhuset inviterer til forestillingen «Chapters», der Synne Meland byr på musikalske historier om et halvt liv, akkompagnert av Øistein Rian, Arvid Askø og Bjørn Gundanes.

Lørdag 13.  oktober – kl. 19.00 og søndag 14. oktober – kl. 18.00

NB: Klikk på «Les mer» for presentasjon av forestillingen.

 

Chapters

Etter et helt halvt sangerliv, er jeg nå klar for å dele av mine erfaringer, utfordringer og gleder dette livet har gitt, og gir meg. Jeg har alltid ønsket å utforske mange ulike musikalske sjangre, til stor frustrasjon for noen av mine sanglærere, men til enorm glede og utvidelse for meg.
I konsertforestillingen «Chapters – musikalske kapitler fra et helt halvt liv» serverer jeg personlig, humoristisk og friskt fra mine musikalske kapitler: om frihet og ufrihet, om å søke bekreftelse, om å fylle for store (eller kanskje for trange) sko, og om å finne en vei som kan vandres på bare føtter. Sangene hos et barn, en ungdom, en voksen, illustrerer livets kapitler; noen av dem morsomme, andre melankolske. Kapitlene serveres med viser, musikaler, klassiske verk, country, rock, og noen helt nye låter. Mine musikalske kapitler viser seg å være deler av vår felles musikalske minnebok, så jeg kan love gjenkjennelse, latter og øyeblikk til ettertanke.

Min historie som sanger startet tidlig i Sætre Pikekor på Hurumlandet. Med brennende lidenskap og seriøsitet levde jeg tidlig et liv som sanger, danser og musikalartist på Sætre, i Drammen og i Oslo. De store drømmene tok meg videre ut i verden – til USA og England, og tilbake til Norge og studier på Norges Musikkhøgskole. Etter hektiske år som frilans sanger og pedagog i Oslo, ble behovet for mellomrom og pauser insisterende. Hvorfor hadde ingen fortalt meg at pausene er like viktige som tonene i musikken? Hvorfor hadde ingen hjulpet meg til både innpust og utpust i livet?

Denne jakten på mellomrom – stillhet – førte meg nordover til Vesterålen. Til den store naturen, til det ytterste skjæret hvor jeg fikk puste, – fikk fred, – fikk mulighet til å høre mine egne toner.

Med orkesterplass til hav, fjell, himmel og store kontraster, lever jeg livet mitt nå som musiker med mange strenger å spille på. Og med plass til både innpust og utpust i livet.

Blant mine mange musikalske kapitler, står selvfølgelig de første kapitlene i mitt liv som barn og ungdom på Østlandet i en særstilling. Det er derfor med stor glede og selvfølgelighet at jeg nå tilbyr denne Konsertforestillingen til publikumet der.

 

Chapters - Synne Meland

BDhuset - HolmsbuHolmsbustuene - Oktober 2018