BDhuset – Chapters

 In ARKIV

BDhuset inviterer til forestillingen «Chapters», der Synne Meland byr på musikalske historier om et halvt liv, akkompagnert av Øistein Rian, Arvid Askø og Bjørn Gundanes.

Lørdag 13.  oktober – kl. 19.00 og søndag 14. oktober – kl. 18.00

NB: Klikk på «Les mer» for presentasjon av forestillingen.

 

Chapters

Etter et helt halvt sangerliv, er jeg nå klar for å dele av mine erfaringer, utfordringer og gleder dette livet har gitt, og gir meg. Jeg har alltid ønsket å utforske mange ulike musikalske sjangre, til stor frustrasjon for noen av mine sanglærere, men til enorm glede og utvidelse for meg.
I konsertforestillingen «Chapters – musikalske kapitler fra et helt halvt liv» serverer jeg personlig, humoristisk og friskt fra mine musikalske kapitler: om frihet og ufrihet, om å søke bekreftelse, om å fylle for store (eller kanskje for trange) sko, og om å finne en vei som kan vandres på bare føtter. Sangene hos et barn, en ungdom, en voksen, illustrerer livets kapitler; noen av dem morsomme, andre melankolske. Kapitlene serveres med viser, musikaler, klassiske verk, country, rock, og noen helt nye låter. Mine musikalske kapitler viser seg å være deler av vår felles musikalske minnebok, så jeg kan love gjenkjennelse, latter og øyeblikk til ettertanke.

Min historie som sanger startet tidlig i Sætre Pikekor på Hurumlandet. Med brennende lidenskap og seriøsitet levde jeg tidlig et liv som sanger, danser og musikalartist på Sætre, i Drammen og i Oslo. De store drømmene tok meg videre ut i verden – til USA og England, og tilbake til Norge og studier på Norges Musikkhøgskole. Etter hektiske år som frilans sanger og pedagog i Oslo, ble behovet for mellomrom og pauser insisterende. Hvorfor hadde ingen fortalt meg at pausene er like viktige som tonene i musikken? Hvorfor hadde ingen hjulpet meg til både innpust og utpust i livet?

Denne jakten på mellomrom – stillhet – førte meg nordover til Vesterålen. Til den store naturen, til det ytterste skjæret hvor jeg fikk puste, – fikk fred, – fikk mulighet til å høre mine egne toner.

Med orkesterplass til hav, fjell, himmel og store kontraster, lever jeg livet mitt nå som musiker med mange strenger å spille på. Og med plass til både innpust og utpust i livet.

Blant mine mange musikalske kapitler, står selvfølgelig de første kapitlene i mitt liv som barn og ungdom på Østlandet i en særstilling. Det er derfor med stor glede og selvfølgelighet at jeg nå tilbyr denne Konsertforestillingen til publikumet der.

 

Chapters - Synne Meland

BDhuset - HolmsbuHolmsbustuene - Oktober 2018